Bilde

Portrett av de nye partnerne

01 jan: generasjonsskifte på trappene

Det er ikke så mange år til de 3 grunnleggende partnerne trer av med pensjon, og i den forbindelse blir det tilbudt partnerskap til Ines Habrecht, Espen Heier og Lars Gammelager. I tillegg gjøres det endringer i struktureringen av organisasjonen, slik at alle som har vært ansatt hos Enerhaugen i mer enn 1 år får mulighet til å kjøpe aksjer, og dermed muligheten til å investere i framtiden til kontoret og sterkere tilhørighet til fellesskapet.
Luciafeiring i nye kontorlokaler

01 jan: Nytt kontor i Trondheimsveien

I 2015 flytter kontoret igjen, 200 meter bort til større lokaler i Trondheimsveien 100. Det er flott å få nye lekre lokaler, og gøy at der de gamle kontorbyggene i Fjellgata 30 rives, oppføres det nye flotte leiligheter som kontoret har tegnet.
Konsert med Ompakara på kontoret

01 jan: Enerhaugen feirer 25 år

Etter et par år i lokalene i Dælengengata er tiden inne for å feire hele 25års fartstid for arkitektene som startet på Enerhaugen. Festen holdes på kontoret med høy stemning og svingene musikk fra Ompakara.
Oppussing av de nye kontorlokalene i Fjellgata. Maling av kontordisk

01 jan: Vi flytter til Fjellgata

Etter mange fine år i Sørligata flytter Enerhaugen Arkitektkontor vekk fra Enerhaugen, men holder seg til østkanten av byen. Ny plassering blir Fjellgata 30, like i nærheten av Carl Berners plass.
Portrettbilde av Rune Slaastad og Bente Nygård

01 jan: Nye partnere

Kontoret er igjen i godt gjenge og flere nye medarbeidere er ansatt. Tiden er moden for å invitere flere partnere med på laget. I 2002 blir Rune Slaastad og Bente Nygård tilbudt partnerskap og takker ja til å bli en del av kontorets ledelse i tiden framover.
Kontorets fire medarbeidere i gummibåt

01 jan: Enerhaugen ror seg ut av hardt vær

Det så mørkt ut en stund, men i oppblåsbar livbåt og med en ny ansatt ser Enerhaugen Arkitektkontor atter lysere på tilværelsen og oppdragsmengden, og årene framover skal bringe stødig vekst og nye utfordringer. Det var omstillingsmarkedet med offentlige tiltaksmidler som gjorde det mulig å utvide oppdragsmengden med utradisjonelt arkitektarbeid og komme oss over kneika. Vi deltok i sekretæriatsfunksjoner i Miljøbyen Oslo, Akerselva Miljøpark og som planleggere i Bydel Gamle Oslo. Kontoret arrangerte bl.a. et ettårig kurs innen kulturminnevern for arkitekter som var rammet av arbeidsledighet i samarbeide med Byantikvaren.
Birger, Robert og Harald

01 jan: kontoret skjæres inn til beinet

Det ble lenge forsøkt å beholde en kontormedarbeider, men fånyttes. På julekortet fra 1993 satt kun gründerne Birger, Robert og Harald igjen, før markedet igjen begynte å ta seg langsomt opp mot midten av 1990-tallet.
Gruppebilde av kontoret fra 1989

01 jan: mørkere tider

Omkring 1990 kollapset det nasjonale byggemarkedet og kontoret måtte gjennomføre en gradvis og smertefull nedbemanning og nedbygging. Bank og revisor så mørkt på vår framtid, og rådet oss til å gi opp og finne på noe annet. Mannskapet til Harald, Robert og Birger minsker, men på julekortet av 1989 er 6 drevne damer stadig med på å holde skuta flytende. I tillegg til hammer og brekkjern er det tatt i bruk høyteknologiske verktøy som computer-maskin og den nyskapende tegneprogramvaren "Jonathan".
Harald Krokstrand pakker til flytting

01 jan: Fra melkebutikk til dropsfabrikk

Toppetasjen i den nedlagte Kiellands dropsfabrikk i Sørligata 8 på Enerhaugen sto ledig og etter en intens rydde- og innredningsperiode med mye egeninnsats, kunne vi flytte inn i 600 m2 nyoppussede lokaler med utsikt over store deler av Oslo.
Fire sammensatte bilder av de fire opprinnelige partnerne med hver sin fiskefangst

01 jan: Enerhaugen Arkitektkontor grunnlegges

Enerhaugen Arkitektkontor as ble stiftet i 1985 i en nedlagt melkebutikk i Tøyengata 21 som en videreføring av Arkitektkontoret Dahl & Lorange som var opprettet året før. Partnere var Birger Dahl, Robert Lorange, Harald Krokstrand og Anne Kindt. Anne valgte etter en tid å gå ut av partnerrollen.