Scroll Top

Kampengata 18

17 nye boliger bygges i historiske omgivelser på Kampen. Leilighetene er fordelt på Grågården, Verkstedet og Trehusene. Prosjektet tar utgangspunkt i den verneverdige delen av de gamle bygningene og bevarer disse. De renoverte historiske bygningene er supplert med et nybygg i indre gård. Prosjektet består i hovedsak av store, innholdsrike familieboliger, fra 63 til 159 kvm. Leilighetene inneholder effektive planløsninger, flere soverom, romslige allrom med kjøkken og stue i åpen løsning, og gode uteplasser. I fellesområdene etableres både lekeplass, sitteområde og sykkelparkering.

Grågården

Oppført i 2 etasjer i 1882 som en utvidelse av Kampen Skrue- og Mutterfabrikk. Påbygd med en etasje i 1957. Ombyggingen til boliger inkluderer blant annet heving av tak og nye balkonger i 2. og 3. etasje samt takterrasse i 4. etasje. Alle de 7 leilighetene er gjennomgående.

Verkstedet

Verkstedet består av den opprinnelige fabrikkbygningen med den karakteristiske røde mursteinspipa. Bygget ble oppført i tegl i 1879 ,som produksjonslokale for Kampen Skrue- og Mutterfabrikk. Bygget restaureres og bygges om til bolig med balkonger mot indre gård og takterrasser, samt et nyoppført, mindre påbygg mot vest. Verkstedet består av fire særegne rekkehus.

Trehusene

I indre gård oppføres seks nye rekkehus. Husene er innholdsrike og arealeffektive familieboliger, alle med store private takterrasser samt balkong. De moderne rekkehusene er utformet og fargesatt for å harmonere med den tradisjonelle trehusbebyggelsen på Kampen.

Status

Ferdigstilt 2018

oppdragsgiver

Joviale Eiendom AS

kontorets rolle

Ansvarlig ARK og SØK

type

Bolig, rehabilitering

Areal

2 500 m2

Verdi/Byggekostnad